Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Agenda szkolenia 04-05.04.2019 r.

Plan szkolenia
Bezpieczeństwo w zakresie organizacji wycieczek i imprez po obu stronach pogranicza

Dębowiec 4 – 5 kwietnia 2019 r.

 


Dzień I szkolenia – czwartek, 4 kwietnia 2019 r.
Prowadzący: mgr Paweł Sitko
Temat: Szkolenie w zakresie: bezpieczeństwa przy uprawianiu sportów.

1. 10:00 – 10:45

45 min. Rozpoczęcie szkolenia,
Przywitanie uczestników,
Omówienie programu kształcenia,
Prezentacja wykładowcy,
Prezentacja uczestników,
Pytania i odpowiedzi.

 

2. 10:45 – 11:30

45 min. Prawne aspekty organizacji krajoznawstwa i turystyki:
a) Wymogi stawiane placówkom publicznym,
b) Uprawnienia i zakres zadań przewodników.


3. 11:30 – 11:45

15 min. Przerwa kawowa


4. 11:45 – 12:30

45 min. Kontynuacja:
Prawne aspekty organizacji krajoznawstwa i turystyki:
a) Wymogi stawiane placówkom publicznym,
b) Uprawnienia i zakres zadań przewodników.


5. 12:30 – 13:15

45 min. Bezpieczeństwo w ramach uprawianego sportu:
a) Podstawy bezpiecznego uprawiania sportu,
b) Bezpieczeństwo w górach,
c) Bezpieczne korzystanie z roweru, wymogi prawne korzystania z dróg,
d) Bezpiecznie nad wodą,
e) Bezpieczeństwo na stokach.


6. 13:15 – 13:45

30 min. Obiad


7. 13:45 – 16:45

4x 45 min. Kontynuacja:
Bezpieczeństwo w ramach uprawianego sportu:
d) Podstawy bezpiecznego uprawiania sportu,
e) Bezpieczeństwo w górach,
f) Bezpieczne korzystanie z roweru, wymogi prawne korzystania z dróg,
f) Bezpiecznie nad wodą,
g) Bezpieczeństwo na stokach.


8. 18:00
Kolacja

 

 

 

Dzień II szkolenia – piątek, 5 kwietnia 2019 r.
Prowadzący: mgr Paweł Sitko
Temat: Szkolenie w zakresie: bezpieczeństwo w sieci, czyli jak monitorować Internet podczas współpracy transgranicznej, aby uniknąć słownej przemocy.


9:00
Śniadanie


1. 10:00 – 11:30 2 x 45 min. Zapoznanie z planem szkolenia i omówienie przebiegu szkolenia,
Agresja w Internecie, jej źródła, formy i typy,
Hejt w komunikacji internetowej.


2. 11:30 – 11:45 15 min. Przerwa kawowa


3. 11:45 – 13:15 2 x 45 min. Cyberstalking, cyberbullying - czym są? Sposoby obrony przed nimi.
Jak nie zostać ofiarą agresji w sieci.


4. 13:15 – 13:45 30 min. Obiad


5. 13:45 – 14:30 45 min. Odpowiedzialność karna za działanie w sieci:
a) przestępstwa komputerowe,
b) Inne czyny związane z Internetem.


6. 14:30 – 15:15 45 min. Jak samemu nie stać się sprawcą agresji w sieci.


7. 15:15 – 16:00 45 min. Test wiedzy.


8. 16:00 – 16:45 45 min. Podsumowanie i sformułowanie wniosków z całości szkolenia.

 

Pobierz agendę

 



 

Nasi partnerzy