Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Agenda szkolenia 13-14.06.2019 r.

Plan szkolenia
Bezpieczeństwo w zakresie organizacji wycieczek i imprez po obu stronach pogranicza

Dębowiec 13-14 czerwca 2019 r.


Dzień I szkolenia – czwartek, 13 czerwca 2019 r.
Prowadzący: mgr Paweł Sitko
Temat: Szkolenie w zakresie: bezpieczeństwa przy uprawianiu sportów.

1. 10:00 – 10:45

45 min. Rozpoczęcie szkolenia,
Przywitanie uczestników,
Omówienie programu kształcenia,
Prezentacja wykładowcy,
Prezentacja uczestników,
Pytania i odpowiedzi.

 

2. 10:45 – 11:30

45 min. Prawne aspekty organizacji krajoznawstwa i turystyki
na terenie Polski i Słowacji (Paweł Sitko, wsparcie Vladimír Benedik, Uniwersytet w Żylinie),


3. 11:30 – 11:45

15 min. Przerwa kawowa


4. 11:45 – 12:30

45 min. Kontynuacja:
Prawne aspekty organizacji krajoznawstwa i turystyki
na terenie Polski i Słowacji (Paweł Sitko, wsparcie Vladimír Benedik, Uniwersytet w Żylinie),


5. 12:30 – 13:15

45 min. Prawne aspekty organizacji wypoczynku na terenie Polski


6. 13:15 – 13:45

30 min. Obiad


7. 13:45 – 16:45

4x 45 min. Bezpieczeństwo w ramach uprawianego sportu na terenie Polski i Słowacji:
a) Bezpieczeństwo w czasie wycieczek górskich i na stokach narciarskich,
b) Bezpieczne korzystanie z roweru, wymogi prawne korzystania z dróg,
d) Bezpiecznie w czasie wypoczynku nad wodą.
(Paweł Sitko, wsparcie Vladimír Benedik, Uniwersytet w Żylinie),


8. 18:00
Kolacja


Dzień II szkolenia – piątek, 14 czerwca 2019 r.
Prowadzący: mgr Paweł Sitko
Temat: Szkolenie w zakresie: bezpieczeństwo w sieci, czyli jak monitorować Internet podczas współpracy transgranicznej, aby uniknąć słownej przemocy.


9:00
Śniadanie


1. 10:00 – 11:30 2 x 45 min. Zapoznanie z planem szkolenia i omówienie przebiegu szkolenia,
Kontynuacja: Bezpieczeństwo w ramach uprawianego sportu na terenie Polski i Słowacji:
c) Bezpieczeństwo w czasie wycieczek górskich i na stokach narciarskich,
d) Bezpieczne korzystanie z roweru, wymogi prawne korzystania z dróg,
e) Bezpiecznie w czasie wypoczynku nad wodą.
(Paweł Sitko, wsparcie Vladimír Benedik, Uniwersytet w Żylinie),


2. 11:30 – 11:45 15 min. Przerwa kawowa


3. 11:45 – 13:15 2 x 45 min. Agresja w Internecie:
a) hejt w komunikacji internetowej.
b) cyberbullying cyberstalking, - czym są? Sposoby obrony przed nimi.


4. 13:15 – 13:45 30 min. Obiad


5. 13:45 – 14:30 45 min. Kontynuacja:
Agresja w Internecie:
a) hejt w komunikacji internetowej.
b) cyberbullying cyberstalking, - czym są? Sposoby obrony przed nimi.


6. 14:30 – 15:15 45 min. Odpowiedzialność karna za działanie w sieci.
a) Przestępstwa komputerowe,


7. 15:15 – 16:00 45 min. Test wiedzy.


8. 16:00 – 16:45 45 min. Podsumowanie i sformułowanie wniosków
z całości szkolenia.

 

Pobierz agendę



 

Nasi partnerzy