A-
Zmniejsz czcionkę
A+
Zwiększ czcionkę
Powiększ kursor
Pomniejsz kursor
Tłumacz migowy
Zmień kontrast
Przywróć ustawienia

Data

09.10.2022

Ekspert Akademii WSB dla Wirtualnej Polski

Marek Zuber, ekspert Akademii WSB, o wpływie inflacji na branżę gastronomiczną

Rosnące ceny energii elektrycznej, gazu i produktów. Inflacja mocno uderzyła we właścicieli kebabów. Dla klientów nie mamy dobrych wiadomości - kolejne lokale zapowiadają podwyżki. Czy to koniec taniego jedzenia "na mieście"?

Gastronomia jest w trudniejszej sytuacji niż podczas pandemii. - Wówczas mieliśmy zamknięcie, ale też pomoc od państwa. Teraz, mimo że nie jestem zwolennikiem rozdawania pieniędzy, takiej pomocy nie widzimy. Ceny prądu dla przedsiębiorców rosną od czterech lat, koszty pracy rosną, daniny nakładane przez samorządy szukające pieniędzy również rosną - zauważa Marek Zuber z Akademii WSB.

Cały artykuł dostępny jest TUTAJ

Marek Zuber

Wykładowca na studiach Executive MBA w Akademii WSB, ekonomista, analityk, ekspert i doradca finansowy.

Więcej